12 Şubat 2011 Cumartesi

Derbi ''Şeytan''ı..

Manchester United ile Manchester City derbide kozlarını paylaştı; ev sahibi "Kırmızı Şeytanlar", Wayne Rooney'nin jeneriklik bir gole imza attığı mücadeleyi kazanarak zirve yarışında önemli bir adım attı, City ise ağır yara aldı..


Manchester United [2 - 1] Manchester City
41' [1 - 0] Nani
65' [1 - 1] D. Silva
78' [2 - 1] W. Rooney

Premier League'de 27. haftanın açılış maçında, iki ezeli rakip; Manchester United ile Manchester City, kozlarını Old Trafford Stadı'nda paylaştı.

ManU
Van der Sar, O'Shea, Smalling, Vidic, Evra, Fletcher, Scholes, Anderson, Nani, Rooney, Giggs

City
Hart, Richards, Kompany, Lescott, Zabaleta, Milner, Barry, Toure Yaya, Kolarov, Silva, Tevez

Manchester Derbisi'nin ilk etkili atağı City'den gelirken, İspanyol yıldız Silva, müsait durumda topu dışarı attı ve 4. dakikada önemli bir fırsatı kaçırdı.

Ev sahibi "Kırmızı Şeytanlar" ise özellikle Nani'nin bireysel performansı ve şutları ile gol ararken, 41. dakikada bu amacına ulaştı. Van der Sar'ın degajında Rooney kafayla topu indirdi, Giggs'in bekletmeden attığı tek pası ceza sahasına girmeden çok iyi kontrol eden Nani, plase bir vuruşla topu ağlara yolladı.

İlk yarıyı geride kapan City'de, ikinci yarıda Dzeko ile Shaun Wright-Phillips oyuna dahl olurken, 65. dakikada gol geldi. Sağdan Wright-Phillips'in yaptığı ortaya Dzeko ayak koydu, Silva'ya çarpan top Van der Sar'ı yanıltarak köşeden ağlara gitti.

Ev sahibi ekipte de Anderson'un yerine Berbatov oyuna dahil olurken, ManU 78. dakikada harika bir golle yeniden öne geçti. Sağdan Nani'nin yaptığı ortada ceza sahası içine süzülen topa rövaşatayı yapıştıran Rooney, attığı jeneriklik golle taraftarını coşturdu.

Kalan dakikalarda skoru koruyan Manu, derbiyi 2-1 kazandı ve zirve yarışında çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Manchester United, 26 maç sonunda puanını 57 yaptı ve haftayı lider kapattı. Konuk Manchester City, 27 maç sonunda 49 puanda ve 3. sırada kalırken, zirve yarışında ağır bir yara aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder